Hoe vaak is een massage goed?

Er is geen vast antwoord op de vraag hoe vaak een massage nodig is, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals uw specifieke lichamelijke behoeften, stressniveau, levensstijl en doelen voor massagebehandeling. Sommige mensen voelen zich beter met regelmatige massagebehandelingen, terwijl anderen af en toe een massage nodig hebben.

In het algemeen wordt aanbevolen om een ​​massage ongeveer eens per maand te krijgen voor algemene ontspanning en stressvermindering. Als u specifieke medische aandoeningen of pijnproblemen heeft, is het raadzaam om dit met uw arts of massage therapeut te bespreken om de juiste frequentie te bepalen.

Houd er rekening mee dat regelmatige massagebehandelingen de meest voordelige resultaten opleveren en bijdragen aan uw algehele welzijn en gezondheid.

Is massage goed voor de spieren:?

Ja, Thaise massage kan zeer gunstig zijn voor de spieren. De massage gebruikt verschillende technieken, waaronder compressie, strekking en drukpuntmassage, om spanning en knopen in de spieren los te maken en de bloedstroom te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, stijfheid en verbeteren van de flexibiliteit.

Waarom masseren:

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen kiezen voor massagebehandelingen. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende:

 1. Stressvermindering: Massage kan helpen bij het verminderen van stress en angst door spanning te verminderen en het lichaam en de geest te ontspannen.

 2. Pijnverlichting: Massage kan helpen bij het verlichten van pijn en stijfheid, vooral in de nek, schouders, rug, benen en heupen.

 3. Spierherstel: Massage kan helpen bij het herstellen van spierbeschadiging en verbeteren van de spierkracht en flexibiliteit.

 4. Verbeterde bloedcirculatie: Massage kan helpen bij het verbeteren van de bloed- en lymfestroom, waardoor de spieren beter worden geoxygeneerd en voedingsstoffen krijgen.

 5. Verbeterde gezondheid: Massage kan bijdragen aan een verbeterde algehele gezondheid door stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en het energieniveau te verhogen.

 6. Verbetering van de huidconditie: Massage kan helpen bij het verbeteren van de huidconditie door de bloedcirculatie te verbeteren en het verwijderen van afvalstoffen.

 7. Mentale ontspanning: Massage kan helpen bij het verbeteren van de mentale gezondheid door stress en angst te verminderen en het zelfvertrouwen en het energieniveau te verhogen.

In het algemeen is massage een effectieve en ontspannende behandelmethode die veel voordelen heeft voor het lichaam en de geest. Het is belangrijk om te weten dat massagebehandelingen aangepast kunnen worden aan uw specifieke behoeften en doelen, dus overleg altijd met een gekwalificeerde massage therapeut om te bepalen wat het beste is voor u.

Verschil Thaise en Chinese massage

Thaise massage en Chinese massage zijn beide tradities die al duizenden jaren oud zijn en gebruik maken van massage- en acupressuurtechnieken. Hoewel ze vergelijkbare doelen hebben, zijn er enkele opvallende verschillen tussen de twee.

Thaise massage is een vorm van traditionele geneeskunde die is ontwikkeld in Thailand. Het maakt gebruik van strekkingen, drukpuntbehandelingen en yoga-achtige bewegingen om het lichaam en de geest te ontspannen en te helen. Het is ook bekend om energiebanen te verbeteren en het lichaam op een diepere manier te harmoniseren.

Chinese massage, ook bekend als Tui Na, is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren bestaat. Het richt zich op specifieke acupunctuurpunten en maakt gebruik van drukpuntbehandelingen en andere technieken om lichamelijke klachten te verminderen en het lichaam te harmoniseren. Het wordt meestal gebruikt voor het behandelen van pijn, stijfheid en andere medische aandoeningen.

In het kort, Thaise massage richt zich meer op het ontspannen en harmoniseren van het lichaam en de geest, terwijl Chinese massage zich meer richt op het specifiek behandelen van medische aandoeningen en pijnproblemen. Beide methoden kunnen echter effectief zijn bij het verbeteren van het algehele welzijn en het lichamelijke herstel.

Wanneer geen Thaise massage nemen?

Er zijn enkele medische omstandigheden waarbij het niet aan te raden is om een Thaise massage te ondergaan. Hieronder vindt u een aantal redenen waarom het niet verstandig is om een Thaise massage te krijgen:

 1. Acute verwondingen: Als u recentelijk een blessure heeft opgelopen, zoals een gebroken been of een verstuiking, is het niet verstandig om een Thaise massage te krijgen.

 2. Ontstekingen: Als u last heeft van een acute ontsteking, zoals een peesontsteking, is het niet verstandig om een Thaise massage te krijgen.

 3. Hoge of lage bloeddruk: Als u last heeft van een ernstige hoge of lage bloeddruk, is het niet verstandig om een Thaise massage te krijgen.

 4. Zwangerschap: Tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap is het niet verstandig om een Thaise massage te krijgen.

 5. Hartproblemen: Als u last heeft van ernstige hartproblemen, zoals angina pectoris of een hartinfarct, is het niet verstandig om een Thaise massage te krijgen.

 6. Kanker: Als u recentelijk een diagnose heeft gekregen van kanker, is het niet verstandig om een Thaise massage te krijgen.

Als u twijfelt over of een Thaise massage geschikt is voor u, raadpleeg dan altijd uw arts. Uw arts kan u het beste advies geven over wat voor u geschikt is en of er beperkingen zijn voor uw specifieke medische situatie.

Verschil Thaise massage en Fysiotherapie

Fysiotherapie en Thaise massage zijn twee verschillende behandelmethoden die beide gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van een individu. Hoewel er enige overlap kan zijn tussen de twee, zijn er ook belangrijke verschillen die moeten worden begrepen.

Fysiotherapie is een medische discipline die zich richt op het herstellen van de bewegingsfunctie en het verlichten van pijn bij mensen met lichamelijke aandoeningen, verwondingen of beperkingen. Een fysiotherapeut zal de medische geschiedenis van de patiënt bestuderen en een behandelplan ontwikkelen dat kan bestaan uit oefeningen, bewegingstherapie, manuele therapie en andere technieken. Fysiotherapie is gericht op het behandelen van specifieke aandoeningen en het helpen van patiënten bij het bereiken van hun functionele doelen.

Thaise massage daarentegen is een oude behandeltechniek die voortkomt uit de Thaise cultuur. Het richt zich op het verlichten van stress, het verbeteren van de bloedsomloop en het vergroten van de flexibiliteit en het bewegingsbereik van het lichaam. Bij een Thaise massage wordt gebruik gemaakt van acupressuur, rek- en strektechnieken en verschillende massagebewegingen om het lichaam te ontspannen en energieblokkades op te heffen. De nadruk ligt op het hele lichaam en de ontspanning van de geest.

Een belangrijk verschil tussen fysiotherapie en Thaise massage is de mate van medische expertise en toepassing. Fysiotherapie is een medische discipline die wordt uitgevoerd door een geregistreerde en erkende fysiotherapeut die een diepgaande kennis heeft van anatomie, fysiologie en medische aandoeningen. Thaise massage kan worden uitgevoerd door een beoefenaar zonder medische opleiding of kennis van medische aandoeningen.

Een ander verschil is dat fysiotherapie gericht is op het behandelen van specifieke aandoeningen of verwondingen, terwijl Thaise massage zich richt op het algemene welzijn van het lichaam en de geest. Een fysiotherapeut zal een patiënt behandelen op basis van een diagnose en specifieke behandelingsdoelen stellen, terwijl bij Thaise massage de nadruk ligt op het ontspannen van het lichaam en het verbeteren van de algehele gezondheid.

In conclusie, hoewel fysiotherapie en Thaise massage enige overlap hebben in hun doelstellingen, zijn het twee verschillende behandelmethoden. Fysiotherapie is gericht op het behandelen van specifieke aandoeningen en het helpen van patiënten bij het bereiken van hun functionele doelen, terwijl Thaise massage gericht is op het ontspannen van het lichaam en het verbeteren van de algehele gezondheid. Het is belangrijk om het verschil te begrijpen en de juiste behandeling te kiezen die past bij uw individuele behoeften en doelen.

Kleding

Bij een Thaise massage is comfortabel en soepel zittende kleding aan te raden. Het is belangrijk om kleding te dragen die niet te strak zit, zodat de masseur vrij beweging heeft om de spieren en gewrichten te bewerken. Het is ook belangrijk om kleding te dragen die u makkelijk kunt uittrekken, omdat sommige technieken worden uitgevoerd terwijl u op uw buik, rug of zij ligt.

In de meeste massagesalons worden u voor de massage ook schone en hygiënische slippers en een massagejas aangeboden. Het is aan te raden om uw eigen slippers en badhanddoek mee te nemen, voor het geval dat dit niet beschikbaar is in de salon.

In het algemeen is het raadzaam om comfortabele, ademende kleding te dragen en eventueel uw eigen handdoeken en slippers mee te nemen. Op deze manier kunt u zich comfortabel en ontspannen voelen tijdens de massage en het meeste halen uit uw behandeling.

Bereikbaarheid

Het is belangrijk dat een massagesalon gemakkelijk te bereiken is, zodat u zonder problemen op tijd kunt komen voor uw afspraak. Hieronder vindt u enkele factoren waar u rekening mee kunt houden bij het kiezen van een massagesalon die goed bereikbaar is:

 1. Locatie: Kies een massagesalon die dicht bij uw huis of werk is, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het reizen naar de salon.

 2. Openbaar vervoer: Als u niet met de auto reist, kies dan een massagesalon die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer, zoals een tram- of bushalte in de buurt.

 3. Parkeermogelijkheden: Als u met de auto reist, zorg er dan voor dat er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is in de buurt van de salon.

 4. Navigatie- en adresgegevens: Controleer de adresgegevens en de beschikbaarheid van de navigatie-informatie, zodat u zonder problemen de salon kunt vinden.

 5. Openings- en sluitingsdagen en tijden: Zorg ervoor dat de massagesalon op de dagen en tijden open is wanneer het u het beste uitkomt, zodat u uw afspraak op tijd kunt houden.

Als u een massagesalon kiest die op deze factoren is afgestemd, kunt u ervan verzekerd zijn dat de salon gemakkelijk te bereiken is en dat u zonder problemen op tijd voor uw afspraak kunt aankomen.

Waarom gebruikt men olie bij de massage

Bij traditionele Thaise massage wordt vaak geen olie gebruikt, maar bij sommige moderne Thaise massage-varianten wordt wel gebruik gemaakt van massageolie. Het gebruik van olie kan verschillende voordelen bieden bij de massage.

Ten eerste kan massageolie helpen om de huid te hydrateren en te verzachten, waardoor het gemakkelijker wordt om over de huid te glijden. Dit vermindert wrijving en kan helpen om de massage soepeler en comfortabeler te maken. Massageolie kan ook helpen om de spieren te ontspannen en te kalmeren, waardoor het voor de masseur gemakkelijker wordt om de juiste druk uit te oefenen tijdens de massage.

Daarnaast kan massageolie helpen om de bloedcirculatie te verbeteren. De masseur kan met behulp van olie diepere druk uitoefenen op de spieren en de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Dit kan helpen om pijn en stijfheid te verminderen en het lichaam te ontspannen.

Bovendien kunnen essentiële oliën worden toegevoegd aan de massageolie om extra voordelen te bieden. Bijvoorbeeld, lavendelolie kan helpen om stress en angst te verminderen, terwijl pepermuntolie kan helpen om de spieren te ontspannen en de geest te verfrissen. De specifieke essentiële oliën die worden gebruikt, kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de klant.

In conclusie, het gebruik van massageolie bij Thaise massage kan verschillende voordelen bieden, waaronder het verzachten en hydrateren van de huid, het ontspannen van de spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. Bovendien kunnen essentiële oliën worden toegevoegd om extra voordelen te bieden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle Thaise massage-varianten met olie worden uitgevoerd en dat het gebruik van olie afhankelijk is van de voorkeur van de masseur en de klant.

Let op !

Let op ! Om misverstanden te voorkomen ; Wij hebben een nette serieuze massage praktijk waar geen plaats is voor gekkigheid daarvoor moet u ergens anders zijn

Wat is Thaise massage niet ?

Thaise massage is niet hetzelfde als andere vormen van massage. Hieronder vindt u enkele dingen die Thaise massage niet is:

 1. Pijnbehandeling: Thaise massage is geen behandeling voor acute pijn of blessures, hoewel het sommige mensen kan helpen bij het beheren van chronische pijn.

 2. Ontspanning: Hoewel Thaise massage soms ontspannend is, is het geen pure ontspanningstechniek zoals een ontspanningsmassage of een geurende oliemassage.

 3. Zachte massage: Thaise massage kan soms pittiger zijn dan andere vormen van massage, en sommige mensen vinden het intenser of zelfs pijnlijk.

 4. Traditionele Westerse massage: Thaise massage verschilt in technieken, filosofie en doelen van traditionele Westerse massagetechieken.

 5. Een snelle oplossing: Thaise massage is geen snelle oplossing voor gezondheidsproblemen en het is belangrijk om te beseffen dat regelmatige massagebehandelingen nodig zijn om resultaten te zien.

Het is belangrijk om te realiseren dat Thaise massage een unieke en specifieke vorm van massage is die zich richt op bepaalde doelen en resultaten. Als u zich zorgen maakt over of Thaise massage geschikt is voor u, raadpleeg dan altijd uw arts.

Wat is Thaise kruidenstempel massage ?

Een Thaise kruidenstempel massage, ook wel bekend als Thai Herbal Ball massage, is een traditionele massagevorm die al eeuwenlang wordt gebruikt in Thailand. Bij deze massage worden warme kruidenstempels op het lichaam geplaatst en gebruikt om te masseren, waardoor een diepe ontspanning en verlichting van spierspanning wordt bereikt. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een Thaise kruidenstempel massage:

 1. Verbetert de bloedsomloop: De warmte van de kruidenstempels kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels wordt verbeterd. Dit kan helpen om afvalstoffen af te voeren en het lichaam te revitaliseren.

 2. Vermindert spierspanning: Door de warmte en de druk van de kruidenstempels kunnen spieren ontspannen en knopen en spanningen worden verminderd. Dit kan helpen om pijn en stijfheid te verlichten en de flexibiliteit en bewegingsvrijheid te verbeteren.

 3. Ontgift het lichaam: De kruiden die worden gebruikt in de kruidenstempels hebben vaak ontgiftende eigenschappen. Wanneer ze worden verwarmd en gemasseerd, kunnen ze helpen om gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

 4. Verlicht stress en angst: De geuren van de kruiden kunnen ook helpen om stress en angst te verminderen. Veelgebruikte kruiden zijn bijvoorbeeld lavendel en kamille, die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen.

 5. Verbetert de huidconditie: De warmte en de kruiden kunnen ook helpen om de huid te hydrateren en te voeden. Hierdoor kan de huid er stralender en gezonder uitzien en aanvoelen.

In conclusie biedt een Thaise kruidenstempel massage verschillende voordelen, waaronder verbeterde bloedsomloop, vermindering van spierspanning, ontgifting van het lichaam, verlichting van stress en angst en verbetering van de huidconditie. Het is een ontspannende en therapeutische massagevorm die kan helpen om het lichaam en de geest te revitaliseren.

Hoe Thais masseren leren

Als je geïnteresseerd bent in het leren van Thaise massage, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Een van de meest voorkomende manieren om Thaise massage te leren, is door het volgen van een cursus of workshop bij een erkende massageschool.

Er zijn veel massagescholen in Thailand en over de hele wereld die cursussen aanbieden in traditionele Thaise massage. Deze cursussen variëren in lengte van enkele dagen tot enkele maanden, afhankelijk van het niveau van de training en de intensiteit van de cursus. Tijdens de cursus leer je de basistechnieken en -principes van Thaise massage, evenals hoe je de technieken kunt toepassen om specifieke gezondheidsproblemen te behandelen.

Sommige massagescholen bieden ook geavanceerde cursussen aan in Thaise massage, waarbij je meer complexe technieken en toepassingen leert, evenals hoe je Thaise massage kunt combineren met andere massagevormen en therapieën.

Naast het volgen van cursussen, kun je ook overwegen om stage te lopen bij een ervaren Thaise massagetherapeut. Dit kan je de kans geven om de technieken en principes van Thaise massage in de praktijk te brengen en om feedback te krijgen van een ervaren professional.

Het is belangrijk om een erkende massageschool te kiezen en ervoor te zorgen dat de instructeurs gekwalificeerd zijn om Thaise massage te onderwijzen. Het is ook belangrijk om te weten dat het leren van Thaise massage een toewijding van tijd en energie vereist, aangezien het een complexe massagevorm is die jaren van oefening en ervaring vereist om volledig te beheersen.

In conclusie, als je geïnteresseerd bent in het leren van Thaise massage, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Je kunt een erkende massageschool vinden en een cursus of workshop volgen, of stage lopen bij een ervaren Thaise massagetherapeut. Het is belangrijk om te investeren in de juiste training en tijd en energie te besteden aan het oefenen en leren van de technieken om een bekwame en professionele Thaise massagetherapeut te worden.

Betalen

In onze massage salon accepteren wij alleen contante betalingen of betalingen ter plaatse via bankoverschrijving. Helaas kunnen wij geen betalingen met pinpas of creditcard accepteren. Gelieve hiermee rekening te houden bij het boeken van uw afspraak.

Hygiëne

Hygiëne is belangrijk voor ons. Zorg ervoor dat u thuis gedoucht hebt voordat u komt in onze praktijk hebben wij geen douche gelegenheid

Huisarts

Belangrijk ! Relax Massage is geen vervanging voor behandeling door een (huis)arts of specialist, maar kan hierbij wel positieve ondersteuning bieden. 

Op tijd

 • Komt u  op de afgesproken tijd. Te laat komen is vervelend ook voor de volgende klant en gaat ten koste van de massagetijd

 • Indien u niet kunt komen dan uiterlijk 1 dag van te voren de afspraak telefonisch afzeggen .

Afspraak

Alle Massage behandelingen uitsluitend op afspraak te reserveren minimaal een dag van tevoren, telefonisch,sms of whatsapp

FAQ