Home » Wat is Thaise massage

Wat is Thaise massage

De Thaise massage geschiedenis gaat zeker 2500 jaar terug in de geschiedenis en zou van oorsprong afkomstig zijn uit India ten tijde van Boeddha , toen het Boeddisme zijn weg naar Thailand vond hebben de Boeddistische monniken de Thaise massage als holistische geneeskunst in Thailand geïntroduceerd.
Traditionele Thaise massages werden en worden nog steeds gebruikt in combinatie met andere traditionele medicijnen De voordelen van een Thaise massage zijn niet echt wetenschappelijk bewezen . Echter , er zijn enkele duidelijke voordelen. Ten eerste voelt het ongelooflijk. Het verlicht stress en spanning in gewrichten en spieren. Het is ook erg goed voor diegenen onder u die zich stijf voelen, vooral tijdens het reizen, omdat u tijdens de massage wordt uitgerekt.
Thaise massage zorgt voor complete ontspanning en is daarmee een doeltreffend middel tegen zowel fysieke als geestelijke spanning. Het helpt vermoeidheid te bestrijden en geeft energie. Daarnaast is het werkzaam tegen pijnklachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn. Maar er zijn ook speciale technieken om vrouwen van buik- en menstruatiepijn af te helpen.
Een Thaise massage zorgt er voor dat de bloedcirculatie en het lymfeklierstelsel geoptimaliseerd wordt. Daarmee resulteert een Thaise massage ook in een beter werkend immuunsysteem en het helpt tegen veroudering. Kortom, het zorgt voor meer vitaliteit en de Thai geloven zelfs dat het levensverlengend werkt.
Na een Thaise massage voel je jezelf als herboren, je hebt veel energie en een heerlijk tintelend gevoel over je hele lichaam. Het effect van een Thaise massage houdt ongeveer drie tot vier dagen aan.
Vaak nemen mensen pas een massage als zij last hebben van bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten. Om uw lichaam en ook uw geest in goede conditie te houden is het zeker geen overbodige luxe om geregeld een massage te nemen. Uw lichaam blijft soepel, organen worden geactiveerd, afvalstoffen worden afgevoerd en spanning verdwijnt. Het lichaam komt in balans en men voelt zich lichamelijk en geestelijk veel prettiger. Daarnaast vergroot massage het zelfbewustzijn in uw lichaam.